Γιάννης Φρέρης: Διάλογος δήμαρχον δείκνυσι…


Με αφορμή την επίσκεψη του Γ. Βασιλακόπουλου (Προέδρου Ε.Ο.Κ.) στο νέο κλειστό γυμναστήριο «Σοφία Μπεφόν», ο εκπρόσωπος της κίνησης «ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ» στο Δημοτικό Συμβούλιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Διάβασα με θετικό πνεύμα τη σημερινή ανακοίνωση του Δήμου



για την επίσκεψη του Γιώργου Βασιλακόπουλου στο νέο κλειστό γυμναστήριο «Σοφία Μπεφόν».

Με θετικό πνεύμα θυμήθηκα καθαρά εκείνο το απόγευμα του 2003, στο πάλαι ποτέ «Μπαλόνι» του Ρεστείου. Ήταν μια γιορταστική εκδήλωση με αφορμή την άνοδο της ομάδας μπάσκετ του ΑΟΠΦ στην Α1 Εθνική. 

http://notia.gr/2015/04/ipirche-kapote-mia-omadara-pou-tin-elegan-faliro/

Τότε, ο Δήμαρχος Διονύσης Χατζηδάκης παρουσία του προσκεκλημένου του (τότε βουλευτή και νυν αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης) Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε υποσχεθεί: «Του χρόνου θα έχετε νέο κλειστό γυμναστήριο».  

Κάθε νέος (ή και παλιός) αξιοπρεπής, προσβάσιμος και ασφαλής χώρος μαζικής επισκεψιμότητας αποτελεί κεφαλαιώδες πάγιο για την πόλη μας, αφού καθιερώνει συνθήκες «ανοικτής πόλης» και δημιουργεί υπερτοπική κινητικότητα με οικονομικές και κοινωνικές προσόδους.

Το γεγονός ότι η ανακοίνωση αναφέρεται στη χρήση του χώρου από τις Εθνικές Ομάδες Καλαθοσφαίρισης, βαίνει στην κατεύθυνση των πιο πάνω υπογραμμίσεων.

Αυτό που ωστόσο ιστορικά λείπει μέχρι τώρα, είναι η σύνθεση απόψεων μεταξύ του Δήμου και των αρμοδίων θεσμών και φορέων της πόλης, για τη στρατηγική της επόμενης μέρας, ως προς την αξιοποίηση τόσο του νέου κλειστού, όσο και των άλλων “venues” που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου.

Δεδομένου ότι κανένας σοβαρός Δήμαρχος δεν μπορεί να καυχηθεί ότι οι πιο καίριες και ωφέλιμες ιδέες εκπηγάζουν μόνο από τον ίδιο, ο διάλογος είναι απολύτως απαραίτητος.

Διάλογος που δεν μπορεί να περιμένει την παρέλευση της 15ετίας που χρειάστηκε από την υπόσχεση για νέο κλειστό, μέχρι την οικοδόμησή του.

Ο διάλογος, είναι δείκτης πολιτισμού και κανένας σοβαρός Δήμαρχος δεν μπορεί να τον διεξάγει μόνο με τον καθρέφτη του».  

0 σχόλια: