Γεωργία Παύλου - Φρέρη: Κάτι που να ενημερώνει και να ενώνει - Ένα επίσημο & πολυδύναμο φαληρικό διαδίκτυο


 

Ένα σημαντικό κενό για την καθημερινότητά μας στο Π. Φάληρο είναι η έλλειψη τακτικής τοπικής ειδησεογραφίας. Τα νέα μιας πόλης έχουν ουσιαστικό ενδιαφέρον για τη μεγάλη πλειονότητα των κατοίκων της, είτε αυτή είναι του ίδιου, μεγαλύτερου ή μικρότερου μεγέθους από τη δική μας.

Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι υπάρχουν ανά την Ελλάδα δεκάδες δήμων, με τον μισό ή και λιγότερο πληθυσμό από αυτόν του Π. Φαλήρου, οι οποίοι αποτελούν έδρες ενημερωτικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, εφημερίδων και φυσικά ιστοσελίδων που ενημερώνουν για τα τρέχοντα (δημοτικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, περιβαλλοντικά και άλλα) τοπικά ζητήματα. Ταυτόχρονα, μέσω της διαφήμισης, ενισχύουν και την τοπική αγορά, δίνοντας αγοραστικές ή και άλλες διεξόδους στους δημότες, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν εκτός πόλης.

Είναι προφανές ότι δεν ευθύνεται η δημοτική αρχή για την έλλειψη τοπικής επιχειρηματικής διάθεσης στον τομέα της ενημέρωσης, ούτε για το ότι δύο ποιοτικές διατοπικές ιστοσελίδες των νοτίων προαστίων που καλύπτουν ανάμεσα σε άλλες πόλεις ΚΑΙ το Φάληρο, επιφορτίζονται με την κάλυψη θεμάτων πολλών δήμων, προσεγγίζοντας τα φαληρικά θέματα στο μέτρο των δυνατοτήτων τους και του χώρου και χρόνου που μπορούν να τους διαθέσουν..  

Από συζητήσεις με παραδείγματα που έχω κάνει με φίλο συνδημότη web-designer μεγάλων εταιρειών, έχω δει ανάλογες πρακτικές σημαντικών πόλεων του εξωτερικού, που μπήκαν στη διαδικασία ανάπτυξης πολυδύναμων επίσημων δημοτικών ιστοσελίδων, οι οποίες παρέχουν τακτικά με επιτυχία και σύγχρονη τεχνογνωσία πληροφόρηση στο κοινό της πόλης και σε επισκέπτες που έχουν τη διάθεση ή λόγους να βρεθούν σε αυτή.     

Ένα γενικό πλάνο σαν αυτό που παρουσιάζω εδώ, χρειάζεται κάποιο χρόνο ωρίμανσης, αφού δεν μπορεί να δρομολογηθεί χωρίς διάλογο και έρευνα.

Είμαι ωστόσο βέβαιη ότι ο Δήμαρχός μας μπορεί να εξετάσει τη σύσταση μίας ομάδας εργασίας με Φαληριώτες ειδικούς, προκειμένου να προσεγγισθεί χωρίς καθυστέρηση το επιδιωκόμενο, παρέχοντάς μας σύντομα ένα χρήσιμο φαληρικό διαδίκτυο που καθημερινά θα μας ενημερώνει και θα μας ενώνει.

 

Γεωργία (Τζίνα) Παύλου-Φρέρη

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Συνδυασμό

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ – Υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος


0 σχόλια: