Γεωργία Παύλου - Φρέρη: Άπλωμα του εθελοντισμού στην πόλη


 

Η πόλη μας κατοικείται από αρκετούς πολίτες διαφορετικών ηλικιών που έχουν και την κουλτούρα και την πρόθεση να συμμετάσχουν στην οργάνωση και την υλοποίηση δράσεων εθελοντισμού.

Κάποιοι από αυτούς, μέλη τοπικών συλλόγων ή της ομάδας εθελοντών του Δήμου, μας δίνουν το δικαίωμα να έχουμε ένα δείγμα αναφοράς, όταν τίθεται το ζήτημα ενεργής κοινωνίας των πολιτών στο Φάληρο.

Ωστόσο, σε αριθμητικό επίπεδο, το δείγμα Φαληριωτών ενεργών εθελοντών παραμένει μικρό και ταυτόχρονα σε βαθμό αναντίστοιχο, τόσο με τον πληθυσμό της πόλης, όσο και με αυτόν των ηλικιακών ομάδων που μπορούν να συνεισφέρουν (όταν και όσο μπορούν) στην ανάπτυξη της τάσης αυτής.  

Η προσδοκία ότι μπορεί να υπάρξει ένα ελκυστικό πλάνο που θα ενεργοποιήσει τη συμμετοχική διάθεση, είναι καιρός να πάψει να είναι… «προσδοκία».

Με βασική επιδίωξη την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, στο οποίο το Φάληρο οφείλει την ιστορική κοινωνική του φήμη, αξίζει να αναλογιστούμε ενδεικτικά ποια είναι τα βασικά πεδία ενδιαφέροντος, προς τα οποία θα μπορούσε να στραφεί ο εθελοντισμός μας, μέσα από μία έντιμη “win-win” συμφωνία Δήμου και δημοτών:

·         Κοινωνική Αλληλεγγύη

·         Περιβάλλον

·         Ρόλος & Δικαιώματα Γυναίκας

·         Πολιτισμός

·         Νεολαία

·         Γειτονικότητα

·         Φαληρικότητα (Πολιτισμός ζωής)

Θα πρότεινα να δρομολογηθεί το πλάνο αυτό ευθύς μετά τις εκλογές, διατηρώντας τη βεβαιότητα ότι ο συνδυασμός μας «ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ» θα έχει καταγράψει νικηφόρο αποτέλεσμα και θα δρομολογήσει άνοιγμα προς ολόκληρη την ενεργή τοπική κοινωνία.

 

ΣΗΜ. Η Γεωργία Παύλου – Φρέρη είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023 με τον συνδυασμό «ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιάννη Φωστηρόπουλο.


0 σχόλια: