Γιάννης Φρέρης

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΡΕΡΗΣ

Εκπρόσωπος της κίνησης «ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ»

Υποψήφιος Δημoτικός Σύμβουλος Συνδυασμού
"ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ"

Γεννημένος το 1967 και πατέρας μίας κόρης, είναι παιδί φραγκοσυριανής οικογένειας που εγκατέστησε ο ομώνυμος παππούς του στην Αμφιθέα το 1948. Ζει ακόμη τρεις δρόμους πιο πέρα από πατρικό του σπίτι και είναι Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, όπως και μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης Διευθυντών Επικοινωνίας (EACD).

Σπούδασε Διεθνές & Δημόσιο Δίκαιο, Πολιτική & Διπλωματία στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris I). Στα φοιτητικά του χρόνια συμμετείχε στο αντιρατσιστικό κίνημα της «γενιάς Μιτεράν», ιδρύοντας παράλληλα στην Ελλάδα το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης SOS RACISME (SOS ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ). Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών & Πολιτικής Στρατηγικής (ΙΝΕΡΠΟΣΤ) με Πρόεδρο τη Λούκα Κατσέλη. Πολιτικά είχε δραστηριοποιηθεί από τα 18 του χρόνια στην οργάνωση νεολαίας της Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου (ΕΔΗΚ), της οποίας υπήρξε Α’ Γραμματέας και στη συνέχεια Αντιπρόεδρος.

Στο πλαίσιο των επαγγελματικών και κοινωνικών του ενασχολήσεων είναι Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», Αντιπρόεδρος του Τομέα Εταιρικών Υποθέσεων της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), Γενικός Συντονιστής της Ένωσης Κοινωνικών Φορέων «ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» και της περιβαλλοντικής πλατφόρμας θαλάσσιας προστασίας "ΚΥΑΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ" καθώς και μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης (CRI).

Με τα κοινά του Φαλήρου ασχολήθηκε επίσημα για πρώτη φορά το 2002 ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο συνδυασμό του Τάκη Καλκαβούρα. Το 2006 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος ως επικεφαλής του συνδυασμού «ΦΑΛΗΡΟ – ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ». Με την ιδιότητα του εκπροσώπου της κίνησης πολιτών «ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ» συμμετείχε το 2010 στο συνδυασμό που είχε επικεφαλής τον Στέλιο Βαλέτα.

Ως εκπρόσωπος της «Άλλης Πόλης» είχε φέτος την πρωτοβουλία της σύμπραξης με τον Δημήτρη Πιτούλη για τη δημιουργία ανεξάρτητου συνδυασμού, καλώντας τον νυν υποψήφιο δήμαρχο να τεθεί επικεφαλής της κοινής προσπάθειας, ενώ ανέλαβε το ρόλο του εκπροσώπου του συνδυασμού «ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ».

Στο παρελθόν δική του πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν να πάρει το όνομα της Αμφιθέας (προς τιμή της μεγάλης συνοικίας) η στάση του τραμ που βρίσκεται στην οδό Αχιλλέως και αρχικά προβλεπόταν να ονομαστεί «Ρήγα Φεραίου».

Ήταν ιδρυτικό μέλος της υπερδραστήριας «παρέας» των Beach Boys (Σύνδεσμος Φιλάθλων Παλαιού Φαλήρου) που ώθησαν την ανδρική ομάδα μπάσκετ του Α.Ο.Π.Φ. στην Α1 εθνική κατηγορία, ενώ αργότερα διοικώντας την «με ψυχή και ομαδικό πνεύμα», την επανέφεραν από τη Β’ Εθνική στην Α2, χάρη - πάλι - στην τεχνική ηγεσία του Κώστα Σορώτου.

Ως σημαντικότερη συνεισφορά του στη γενέτειρα πόλη θεωρεί το ότι έπεισε τον Μίκη Θεοδωράκη να χαρίσει το μουσικό κομμάτι «Χαρταετοί» από το έργο «Η Γειτονιά των Αγγέλων» στην πόλη του Παλαιού Φαλήρου. Έτσι δικαιούμαστε σήμερα να καυχώμαστε ότι η πόλη μας διαθέτει ένα μνημείο άφθαρτο, φτιαγμένο από νότες.


0 σχόλια: