Ο Γιάννης Φρέρης χαιρετίζει εκδήλωση στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Με την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης Διευθυντών Επικοινωνίας (EACD) ο Γιάννης Φρέρης βρέθηκε χθες στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα. Το ελληνικό τμήμα της ένωσης (η οποία συσπειρώνει έναν ευρύ κύκλο ανώτατων και ανώτερων στελεχών επικοινωνίας από ολόκληρη την Ευρώπη) διοργάνωσε χθες εκδήλωση με θέμα το πλάνο επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις εκλογές της 25ης Μαΐου. 

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του που άνοιξε την εκδήλωση διαλόγου με φοιτητές του τμήματος επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Φρέρης επισήμανε τα εξής:

«Στην εποχή που διανύουμε και για λόγους γνωστούς, η ευρωπαϊκή ιδέα, δηλαδή η διαδικασία της ένωσης των κρατών που καταστράφηκαν από τον πόλεμο, προκειμένου να συνεπιδιώξουν την ειρήνη και την προκοπή, θολώνει. Αυτό συμβαίνει όταν θολώνει η ελπίδα που γέννησε την ιδέα, δηλαδή όταν ο δρόμος προς την προκοπή είναι δυσδιάκριτος. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να θυμηθούμε ότι ο ρόλος των ανθρώπων της επικοινωνίας είναι να είναι δημιουργοί ελπίδας (« A communicator is a hope creator »). Δεν υπάρχει πρακτικότερος και συμβολικότερος τρόπος για την εμφύσηση αισιοδοξίας σε μία υπόθεση συλλογικής οικοδόμησης του αύριο, από την εκλογική διαδικασία. Υπό αυτή την έννοια θέλω να ελπίζω ότι η πολιτική επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα μπορέσει να κινητοποιήσει τη συμμετοχική συνείδηση του καθενός μας, αφού σε συνθήκες δημοκρατίας δεν υπάρχει χρησιμότερο εργαλείο διόρθωσης πορείας από την ψήφο».     


0 σχόλια: