Γ. Φωστηρόπουλος: Υπερθεματίζουμε & υιοθετούμε το πλαίσιο της «Άλλης Πόλης»


Απαντητική επιστολή προς τον Γιάννη Φρέρη, εκπρόσωπο της κίνησης «ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ» στο Δημοτικό Συμβούλιο, απέστειλε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Π. Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, αφού παρέλαβε και μελέτησε το πλαίσιο προτεραιότητας της κίνησης για πιθανή εκλογική σύμπραξη.

Υπενθυμίζεται ότι, έχοντας λάβει ποσοστό 36,8% ο κ. Φωστηρόπουλος πρώτευσε στην προτίμηση των 492 πολιτών που συμμετείχαν  στο ερώτημα «Με ποιον/ποιαν μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων θα προτείνατε σύμπραξη της κίνησης ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ;» στη διαδικτυακή έρευνα που διενεργήθηκε το προηγούμενο διάστημα μέσω Facebook & Google Forms.

Προτεραιότητα της κίνησης «ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ» η οποία αναδείχθηκε με συνέπεια μέσα από τη στάση και τις πρωτοβουλίες του Γιάννη Φρέρη που την εκπροσωπεί στο Δημοτικό Συμβούλιο με συνεπή και σταθερή συμμετοχή, αποτελεί η ριζική ποιοτική αναβάθμιση της λειτουργίας του ανώτατου οργάνου του Δήμου, καθώς και το πολιτικό και κοινωνικό του αποτύπωμα. Για τον λόγο αυτό, ανήγαγε το συγκεκριμένο θεματικό πεδίο ενδιαφέροντος σε πλαίσιο προτεραιότητας και τελικό κριτήριο για σύμπραξη στις δημοτικές εκλογές.


Η γραπτή απάντηση του Υποψηφίου Δημάρχου έχει ως εξής:

Αγαπητέ Γιάννη,

Με χαρά έλαβα και μελέτησα το πλαίσιο προτεραιότητας για τη δραστική αναβάθμιση του ρόλου και της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, που η κίνηση «ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ» προτείνει ως πρόκριμα για σύμπραξη με τον συνδυασμό «ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ», του οποίου έχω την τιμή να ηγούμαι ως Υποψήφιος Δήμαρχος.

Με χαρά επίσης σε διαβεβαιώνω ότι υπερθεματίζουμε και υιοθετούμε πλήρως τη λογική που το χαρακτηρίζει. Για τούτο, παρακαλούμε να ξεκινήσει άμεσα η συνεργασία μας για την επεξεργασία και ένταξη στο πρόγραμμά μας, τόσο του συγκεκριμένου πλαισίου, όσο και άλλων προγραμματικών κοινωνικών και αναπτυξιακών θέσεων της «Άλλης Πόλης», που μας είναι γνωστές και αποτελούν και για τις δύο πλευρές κοινό τόπο.

Αναγνωρίζουμε την προσπάθεια που η κίνησή σας καταβάλλει εδώ και χρόνια για την ενίσχυση της συμμετοχής στα κοινά, τόσο της νεολαίας της πόλης μας, όσο και του μεγάλου ποσοστού των συνδημοτών μας που παραμένουν αμέτοχοι, χωρίς να είναι αδιάφοροι.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι ως ελάχιστο δείγμα του πολιτικού πολιτισμού που συνεπιδιώκουμε, η συμπόρευση της ανεξάρτητης κίνησής σας με τον συνδυασμό μας, θα έχει χαρακτηριστικά ενσωμάτωσης και όχι αφομοίωσης, αφού στρατηγική μας είναι το άνοιγμα σε δυνάμεις αδέσμευτες, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού πολιτικής ταυτότητας.

Εν αναμονή συνάντησής μας για επισημοποίηση της συμπράξεως.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Γιάννης Φωστηρόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Π. Φαλήρου



Με βάση την εξέλιξη αυτή, οι δύο πλευρές πρόκειται να έλθουν άμεσα σε επαφή, για την επισημοποίηση της συνεργασίας και την ενεργοποίηση κοινού προεκλογικού σχεδιασμού.


0 σχόλια: