Πλαίσιο εκλογικής προτεραιότητας για αναβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου


Η συνεδρίαση της 27ης Φεβρουαρίου 2019 υπήρξε μία ακόμη τραυματική εμπειρία για όσους την παρακολούθησαν. Περιείχε οξεία φραστική επίθεση Αντιδημάρχου σε βάρος επικεφαλής δημοτικής παράταξης, ο οποίος απάντησε στον ίδιο τόνο, φωνασκίες από δημότες που υφίστανται ηχητικές οχλήσεις από κατάστημα και -τέλος- εγκατάλειψη της εν εξελίξει συνεδρίασης από δημοτικούς συμβούλους (του Δημάρχου μη εξαιρουμένου), που έσπευσαν να κατέβουν στον «Πολυχώρο» του Δημαρχείου για να χαιρετίσουν από μικροφώνου την τελετή κοπής πίτας αθλητικού συλλόγου που λάμβανε χώρα ταυτόχρονα.

Ωστόσο, το κλίμα της συγκεκριμένης συνεδρίασης δεν προκάλεσε έκπληξη σε κανέναν, αφού (όπως φαίνεται από το χαρακτηριστικό δημοσίευμα του 2002) αντίστοιχες (έως και πολύ χειρότερες) καταστάσεις αναπαράγονται τακτικά επί σειρά δεκαετιών, καταρρακώνοντας κάθε έννοια τοπικού πολιτικού πολιτισμού.

Προτεραιότητα της κίνησης «ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ» η οποία αναδείχθηκε με συνέπεια μέσα από τη στάση και τις πρωτοβουλίες του Γιάννη Φρέρη που την εκπροσωπεί στο Δημοτικό Συμβούλιο με συνεπή και σταθερή συμμετοχή, αποτελεί η ριζική ποιοτική αναβάθμιση της λειτουργίας του ανώτατου οργάνου του Δήμου, καθώς και το πολιτικό και κοινωνικό του αποτύπωμα.

Για τον λόγο αυτό, επέλεξε, ανάμεσα σε άλλα, το συγκεκριμένο θεματικό πεδίο ενδιαφέροντος ως περιεχόμενο του πλαισίου προτεραιότητας, που θα αποτελέσει τελικό κριτήριο για σύμπραξη στις δημοτικές εκλογές, με την παράταξη του υποψηφίου Δημάρχου ο οποίος πρώτευσε στην προτίμηση των 492 πολιτών που συμμετείχαν  στη διαδικτυακή έρευνα που διενεργήθηκε  το προηγούμενο διάστημα μέσω Facebook & Google Forms.

Έχοντας λάβει ποσοστό 36,8% ο κ. Γιάννης Φωστηρόπουλος, πρώτευσε στο ερώτημα «Με ποιον/ποιαν μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων θα προτείνατε σύμπραξη της κίνησης ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ;».

Ως εκ τούτου, τίθεται υπ’ όψιν του το πλαίσιο προτεραιότητας που ακολουθεί, προκειμένου να το υιοθετήσει ή να το απορρίψει. Στην πρώτη περίπτωση θα δρομολογούνταν προϋποθέσεις συνεργασίας. Στη δεύτερη, θα διερευνάτο το ενδεχόμενο αυτόνομης καθόδου (ποσοστό 26.4%) και στην Τρίτη (ποσοστό 11%) το πλαίσιο προτεραιότητας θα ετίθετο υπ’ όψιν του κ. Κώστα Μερκουράκη.   


0 σχόλια: