Ατζέντα δράεων για την εγκληματικότητα ζητήθηκε από Γ. Φρέρη στο Δ.Σ. - Για πρωτοβουλία δήμων Ν.Π. μίλησε ο Δήμαρχος

Με ερώτησή του προς τον Δήμαρχο (δια της οποίας -κατόπιν παρακλήσεως- μεταφερόταν και η αγωνία της Ένωσης Κατοίκων Αμφιθέας «Σοφία Μπεφόν») κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (30.3.2018) ο δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος της κίνησης «ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ» Γιάννης Φρέρης ζήτησε πληροφόρηση για τον σχεδιασμό του Δήμου ως προς την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο Π. Φάληρο.

Η ερώτηση είχε ως εξής:

«Κύριε Δήμαρχε, δεδομένου του ότι η εγκληματικότητα, έτσι όπως την αντιλαμβανόμαστε μέσα διαρρήξεις που κάποιες φορές περιλαμβάνουν και βία, έχει δυστυχώς καταστεί στοιχείο της καθημερινότητάς μας, όχι μόνο στην Αμφιθέα -όπου τα συχνά κρούσματα είναι αποτελούν κάποιες φορές προσωπικές εμπειρίες- αλλά και σε όλη την πόλη, θα παρακαλούσα να μας ενημερώσετε για τον σχεδιασμό του Δήμου. Δεν ζητώ να επαναλάβετε τις γνωστές διαπιστώσεις σας για ελλείψεις της τοπικής αστυνομίας ως προς τα απαραίτητα μέσα, αλλά εάν έχετε σκεφτεί την ανάπτυξη δράσεων ενημέρωσης και κατατόπισης των δημοτών για καλές πρακτικές προφύλαξης. Τέτοιες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν εκδηλώσεις τόσο με τη συμμετοχή της αστυνομίας, όσο και ειδικών, στα ανά συνοικία πολιτιστικά κέντρα, εκτύπωση και διανομή φυλλαδίων, διαδικτυακές εφαρμογές και βίντεο».

Με αφορμή το ερώτημα, ο δήμαρχος Διονύσης Χατζηδάκης, ενημέρωσε το σώμα ότι 4 δήμαρχοι των νοτίων προαστίων μεταξύ των οποίων και ο ίδιος, έχουν αναλάβει πρωτοβουλία προς τον κ. Ν. Τόσκα -Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη- μεταφέροντάς του τη διαπίστωση ότι η εγκληματικότητα που είχε εγκαθιδρυθεί στα βόρεια προάστια, έχει πλέον μετατοπιστεί στα νότια. Συμπλήρωσε λέγοντας ότι σύντομα θα γίνουν σχετικές συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου για τη λήψη μέτρων.

Ως προς την πρόταση δράσεων ενημέρωσης και ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των δημοτών, ο δήμαρχος δεν απάντησε, αλλά μόνο «έγνεψε» ότι το άκουσε χωρίς αντίρρηση.      
  

0 σχόλια: