ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ: Διαδικτυακή έρευνα γνώμης (Κυριακή 27/1)


Η κορυφαία φάση του κύκλου διαβουλεύσεων της κίνησης «ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ» ξεκινά το πρωί της Κυριακής 27 Ιανουαρίου. Πρόκειται για την τοπικά εστιασμένη διαδικτυακή έρευνα (μέσω Facebook) που θα τεθεί στη διάθεση των Φαληριωτών.



Το σχετικό ερωτηματολόγιο (που δεν απαιτεί περισσότερα από 5 λεπτά για να απαντηθεί, ζητά από τους δημότες:



α) Να ιεραρχήσουν τα σοβαρότερα κατ’ αυτούς ζητήματα της καθημερινότητας,
β) τα κριτήρια με τα οποία θα επιλέξουν υποψήφια/υποψήφιο Δήμαρχο,
γ) την άποψή τους για τις υποψηφιότητες που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί και
δ) τον βαθμό και τον τρόπο ενημέρωσής τους για όσα συμβαίνουν στην πόλη.

Επιπλέον, μια πολύ ενδιαφέρουσα «πρωτιά» για τα φαληρικά πολιτικά ήθη, είναι και η ζήτηση πρότασης από τους ψηφοφόρους για τη δημοτική παράταξη με την οποία θα έκριναν ενδεδειγμένο να συμπράξει προεκλογικά η «ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ».

Ο εκπρόσωπος της κίνησης, Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Φρέρης, δήλωσε σχετικά με τη διαδικτυακή έρευνα:

 «Τόσο και η απλή λογική, αλλά και η απλή αναλογική του Κλεισθένη, μας οδηγούν σε πολιτικές και προγραμματικές συνθέσεις. Στη συγκεκριμένη συγκυρία, μια ανεξάρτητη κίνηση όπως η ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ, επιλέγει να αποφύγει τα παζάρια που είναι συνυφασμένα με το μετεκλογικό μοίρασμα της εξουσίας, επιλέγοντας το προεκλογικό μοίρασμα των ιδεών. Σε αυτή την κατεύθυνση, δίνουμε στους συνδημότες μας τη δυνατότητα να εκφραστούν και να μας δείξουν το δρόμο, υποδεικνύοντας προτεραιότητες για τις οποίες θα εργαστούμε και πρόσωπα με τα οποία θα συνεργαστούμε. Δίνοντας τον λόγο στην κοινωνία, θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ΚΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ που θα αποτελέσει πλειοψηφική προσθήκη εκλογικής δύναμης. Άργησε, αλλά ήρθε η ώρα, να περάσουμε από τις συμφωνίες μεταξύ παραγόντων, σε συμφωνίες με την κοινωνία. Ιδίως δε, με την κοινωνία που μοιράζεται μαζί μας την πραγματική ζωή στην πόλη, χωρίς ωστόσο να μοιράζεται την πολιτική. Όλα αυτά, κάτω από όρους εγγύτητας και διαλόγου, που αποτελούν εγγύηση για την ποιότητα της δημοκρατίας σε τοπικό επίπεδο».   

0 σχόλια: