Έναρξη σχολικής χρονιάς: Πιο ωραία και πιο δύσκολη από την ατομική, η ομαδική πρόοδος


Εναρκτήρια ημέρα της σχολικής χρονιάς η 11η Σεπτεμβρίου και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου βρέθηκαν στα προαύλια των σχολικών συγκροτημάτων του Π. Φαλήρου για τον καθιερωμένο αγιασμό.

Ανάμεσα στα σχολεία που επισκέφθηκε ο εκπρόσωπος της κίνησης «ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ», Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Φρέρης, βρέθηκε και στο 6ο Δημοτικό Σχολείο, στη συνοικία της Αγίας Βαρβάρας. Εκεί είχε την ευκαιρία να απευθυνθεί στους μαθητές και (κυρίως) στους γονείς τους, προσθέτοντας στις συνήθεις ευχές τα πιο κάτω λόγια:

«Το πέρασμα όλων από τα θρανία, μας δίδαξε ότι η προσωπική πρόοδος χρειάζεται τον καλό μας εαυτό, ο οποίος μας οδηγεί στην καλή επίδοση. Υπάρχει όμως ακόμη μία επιδίωξη, πιο ωραία και πιο δύσκολη από την πρόοδο του καθενός ξεχωριστά. Είναι η επιδίωξη της προόδου της ομάδας. Πέρα και πάνω από τις διαφωνίες μας, υπάρχει μια τάξη, μια πόλη ή μια χώρα, που ανήκει σε όλους μας. Ναι, είναι μια δύσκολη γλωσσική ή αριθμητική πράξη το να βρίσκουμε τρόπο να συνεννοούμαστε. Μπορούμε όμως να τα καταφέρουμε αν συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα: Ότι πιο πολύ από όσο στα υπόλοιπα μέλη της «ομάδας», η πόλη και η χώρα ανήκουν στα παιδιά, αφού σε αυτά ανήκει το «αύριο». Η ομαδική πρόοδος ξεκινά από μια ατομική απόφαση. Για να μπορούμε βάσιμα να ευχόμαστε «καλή πρόοδο», ας πάρουμε αυτή την απόφαση, σήμερα. Για το «αύριο» και για τα παιδιά μας».





0 σχόλια: