Υιοθετήθηκε και από το Δ.Σ. Π. Φαλήρου η Οδός «Λάκη Σάντα»


Πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου (27.8.2018) ήταν η απόδοση του ονόματος του ήρωα Λάκη Σάντα στην Οδό Παρνασσού, κατόπιν της έγκρισης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής έγινε δεκτή  από όλους τους παρόντες, πλην των δύο δημοτικών συμβούλων της «Ελληνικής Αυγής», οι οποίοι υποστήριξαν ότι το ανδραγάθημα για το οποίο έμεινε στην Ιστορία ο (εν ζωή δημότης Π. Φαλήρου) Λάκης Σάντας δεν συνέβη ποτέ. Επιτίμησαν μάλιστα και τη Δημοτική Αρχή, επειδή καίτοι επισήμως ανήκει στη δεξιά παράταξη, αποφασίζει να τιμήσει έναν κομμουνιστή.

«Κομμουνιστής» χαρακτηρίστηκε από τον εισηγητή της δημοτικής παράταξης που πρόσκειται στη «Χρυσή Αυγή» και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Φρέρης, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία να δοθεί το όνομα του ήρωα σε οδό της πόλης.

Κατόπιν του ιστορήματος των χρυσαυγιτών συμβούλων, ο κ. Φρέρης έθεσε υπ’ όψιν και του σώματος την πρόταση που είχε κάνει στον Δήμαρχο για τελετή ονοματοδοσίας στις 12 Οκτωβρίου, 74η επέτειο της αποχώρησης των ναζιστικών στρατευμάτων από την Αττική. Ο Δήμαρχος εκδήλωσε και τη δική του προτίμηση για τη συγκεκριμένη ημερομηνία, με την επιφύλαξη της αποδοχής της και από την οικογένεια Σάντα.


(Στη φωτογραφία η παρακείμενη στο Δημαρχείο οδός Παρνασσού, η οποία θα λάβει το όνομα του ήρωα Λάκη Σάντα).

0 σχόλια: