Πρωτοβουλίες Γ. Φρέρη για ασφάλεια σχολικών κτιρίων & μαθητών


Έντονο ενδιαφέρον για το επίπεδο ασφάλειας των σχολικών κτιρίων του Δήμου Π. Φαλήρου εξέφρασε ο Γιάννης Φρέρης, εκπρόσωπος της κίνησης «ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ», κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (27.8.2018).

Συγκεκριμένα ενημέρωσε το σώμα και τη δημοτική αρχή για την επιθυμία του να επισκεφθεί το σύνολο των σχολικών υποδομών της πόλης, προσκαλώντας όποια μέλη του Δ.Σ. προτίθενται να λάβουν μέρος στον κύκλο επισκέψεων.

Ο Δήμαρχος υποδέχθηκε χωρίς αντίρρηση την πρωτοβουλία του κ. Φρέρη, ενώ σε τηλεφωνική επαφή που είχε την επομένη με τον Δημοτικό Σύμβουλο, δήλωσε την προθυμία του να οργανωθεί το πλάνο επισκέψεων από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

Κατά τη συνεδρίαση, ο Γιάννης Φρέρης, υπογράμμισε την ανάγκη για πλάνα εκκένωσης των κτιρίων με την απαραίτητη σήμανση και ζήτησε προγραμματισμό σχετικών προσομοιώσεων στη βάση σεναρίων, εκπαίδευση του διδακτικού προσωπικού και ασκήσεις με τη συμμετοχή των μαθητών.  

Υπενθυμίζεται ότι στη διάθεση της κίνησης «ΦΑΛΗΡΟ - ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ» βρίσκεται επιστολή  (με ημερομηνία 12.2.2018) της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Π. Φαλήρου, η οποία απευθύνεται προς τα Διοικητικά Συμβούλια Συλλόγων Γονέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους εκπροσώπους των Συλλόγων στη Ένωση.

Πρόκειται για την επιστολή  που περιγράφει το γνωστό συμβάν που έλαβε χώρα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο όπου, από χαλασμένο διακόπτη σχολικής αίθουσας, το ρεύμα χτύπησε δασκάλα, η οποία «τινάχτηκε στην έδρα και χτύπησε στη μέση και το χέρι». Το συμβάν χρονολογείται από τις 24/1 και ως εκ τούτου αντιβαίνει ευθέως τη δήλωση που είχε κάνει ο Δήμαρχος Διονύσης Χατζηδάκης (7 μέρες αργότερα) στις 31/1, σύμφωνα με την οποία «Οι σχολικές υποδομές της πόλης ξεχωρίζουν για το επίπεδό τους».


Η επιστολή, η οποία έχει δημοσιευθεί από τον ιστότοπό μας, περιελάμβανε την παρακάτω «φράση-σήμα κινδύνου»:

«Πόσο δύσκολο είναι να γίνεται ένας έλεγχος στα σχολεία πριν την έναρξη της χρονιάς ώστε τέτοιας μικρής κλίμακας εκκρεμότητες, μικροεπισκευές κλπ να αποκαθίστανται πριν δημιουργήσουν πρόβλημα;»

Σε επαφή που είχε στη συνέχεια με τον Πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων, κ. Ν. Μητσογιάννη, ο κ. Φρέρης τον ενημέρωσε για την πρόθεσή του, επαναφέροντας το αίτημά του για ενημέρωση, ενώ του πρότεινε και από κοινού επίσκεψη των υποδομών.

Οι δύο πλευρές θα συναντηθούν εντός των ημερών.

Αυτό ωστόσο που επεσήμανε ο κ. Μητσογιάννης στον κ. Φρέρη κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επαφής ήταν πως  αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ούτε πλάνα εκκένωσης των κτιρίων, ούτε σήμανση, ούτε ασκήσεις επί σεναρίων.

Αυτά ένα δεκαήμερο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

0 σχόλια: