Αστυνόμευση στο Π. Φάληρο: Ποιο το μέλλον των δεσμεύσεων Τόσκα – Τσουβάλα;


Η πολιτική επικαιρότητα γεννά ερωτηματικά γύρω από τις δεσμεύσεις περί αποτελεσματικότερης αστυνόμευσης του Π. Φαλήρου που είχαν αναλάβει πρόσφατα οι παραιτηθέντες Ν. Τόσκας και Κ. Τσουβάλας, αντίστοιχα από τις θέσεις του Αν. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Οι δύο άνδρες είχαν επισκεφθεί το Δημαρχείο της πόλης μας στις 29.6.2018 σε συνέχεια προσκλήσεως του Δημάρχου Δ. Χατζηδάκη στο πλαίσιο πρωτοβουλίας Δημάρχων των νοτίων προαστίων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Τότε είχαν συναντηθεί με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και φορείς της πόλης, ακούγοντας τις ανησυχίες και τις προτάσεις τους, απαντώντας σε αυτές με λίγες, αλλά ρεαλιστικές, δεσμεύσεις ενίσχυσης της αστυνόμευσης. Ως τέτοιες κρίθηκαν η σταθερή περιπολική παρουσία στο Π. Φάληρο ανδρών της ομάδας «ΔΙΑΣ», η αναδιανομή προσωπικού ώστε να επιχειρούν στο Φάληρο αστυνομικοί που δεν υπάγονται στην οργανική δύναμη του οικείου τμήματος, αλλά και η εισαγωγή τροπολογίας σε νόμο από το Υπουργείο, ούτως ώστε να έχουν τυπική δυνατότητα οι Δήμοι να συνεισφέρουν στα πάγια της τοπικής αστυνομίας π.χ. με προσφορά νέων οχημάτων ή/και συντήρησης κτιριακών υποδομών.    
   
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα (6.8.2018) με τον Δήμαρχο ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Φρέρης, εκπρόσωπος της κίνησης «ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ», θέτοντας ερώτημα σχετικό με το μέλλον των -σχετικών με το Π. Φάληρο- δεσμεύσεων της απελθούσης πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας του τομέα της δημόσιας τάξης από τη νέα.

Ο κ. Χατζηδάκης τον ενημέρωσε για επιστολή που απέστειλε σήμερα στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ευχαριστώντας τον απελθόντα Αρχηγό και ταυτόχρονα ενημερώνοντας τον νέο για τα συμφωνηθέντα στη συνάντηση του Ιουνίου.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος  υπογράμμισε την αισιοδοξία του, αφού συνδέεται προσωπικά με παλιά σχέση εμπιστοσύνης, με τον κ. Α. Ανδρικόπουλο, ο οποίος διαδέχεται τον κ. Τσουβάλα.        

0 σχόλια: