Διαπιστώσεις & συμβουλές των Φαληριωτών προς την «Άλλη Πόλη»


Παρουσιάζουμε σήμερα τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαμε (μεταξύ 27/1-3/2) μέσω του Facebook και της μεθόδου Google Forms, κατόπιν της επιλογής μας να είναι οι συμπολίτες μας αυτοί που θα προκρίνουν τη δοκιμότερη εκλογική σύμπραξη μεταξύ της κίνησής μας και δημοτικής παράταξης που θα διεκδικήσει τη δημαρχία.


Η συγκεκριμένη επιλογή απεικονίζει πλήρως την ιδιοσυστασία της «Άλλης Πόλης», που διαφέρει συνειδητά από τους παραδοσιακούς μηχανισμούς μετρήματος «κεφαλιών και κουκιών» για την άσκηση πολιτικής σε τοπικό επίπεδο. Για τον λόγο αυτό επιδιώξαμε τη συνάντηση με τους συνδημότες μας μέσα από την προνομιακή οδό διαβούλευσης και διαλόγου, την οποία προσφέρει το διαδίκτυο.

Δίνοντας τον πρώτο λόγο στους εκλογείς, επιχειρούμε να συμβαδίσουμε με ένα ευρύ διαπαραταξιακό ακροατήριο που προσδοκούμε να μετουσιωθεί σε ένα «κύμα πολιτών» και σε προστιθέμενη αξία για τη διεύρυνση του ακροατηρίου της δημαρχιακής υποψηφιότητας που προκρίνουν οι περισσότεροι.

Πριν από την πρωτοβουλία της έρευνας είχαμε ανταποκριθεί στις προσκλήσεις για διάλογο που μας απηύθυναν οι κυρία Β. Ανδρικοπούλου και οι κύριοι Γ. Βασιλείου, Α. Δούμας, Σ. Κατσέλης, Ν. Κατσένης, Κ. Μερκουράκης, Δ. Πιτούλης, Γ. Φωστηρόπουλος, ενώ επιχειρήσαμε και τη διοργάνωση debate (διαπιστώνοντας προθυμία συμμετοχής 7/8 υποψηφίων), προκειμένου να γνωρίσουν τις απόψεις τους οι Φαληριώτες, χωρίς ωστόσο η συγκεκριμένη πρωτοβουλία να ευοδωθεί, αφού συνάντησε την αντίθεση του Δημάρχου.

Η εκτίμησή μας προς τους προαναφερθέντες παραμένει δεδομένη, ενώ η καλή μας προαίρεση για συνέχιση μιας δημιουργικής σχέσης μαζί τους στην πορεία προς τις εκλογές και μετά από αυτές, αποτελεί μονόδρομο στον οποίο θα βαδίσουμε συνειδητά επ’ ωφελεία του Δήμου στη νέα εποχή του «Κλεισθένη».

Η έρευνα δεν είναι δημοσκόπηση που υπάγεται στους δεοντολογικούς κανόνες των εταιρειών του κλάδου για την εξαγωγή συμπερασμάτων περί πρόθεσης ψήφου, ενώ δεν θέτει το ερώτημα «ποιον/ποιαν θα ψηφίζατε;». Επιδιώκει μόνο την έκφραση της «συμβουλής» των δημοτών προς την κίνηση «Άλλη Πόλη», θέτοντας παράλληλα καίριες ερωτήσεις για ζητήματα της καθημερινότητας και διερευνώντας τα κριτήρια που πρυτανεύουν στην επιλογή υποψηφίου Δημάρχου.

Ευχαριστούμε κάθε μία και κάθε έναν από τους 492 συμπολίτες μας που συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να ζητάμε τη συμβουλή τους, μα και τη φυσική συμμετοχή τους στα κοινά μιας πόλης που ανήκει σε όλους μας, με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που προϋποθέτει η φιλότιμη συναίσθηση του «ανήκειν» σε ένα σύνολο.  

Όπως έχει ανακοινωθεί, η επόμενη φάση της επιλογής της παράταξης με την οποία θα συμπράξει η «Άλλη Πόλη», προβλέπει τη θέση ενός πλαισίου προγραμματικής προτεραιότητας υπ’ όψιν του υποψηφίου δημάρχου που υποδεικνύεται από την έρευνα. Ενδεχόμενη υιοθέτηση του πλαισίου αυτού, θα οριστικοποιήσει τη σύμπραξη.


0 σχόλια: