Την Κυριακή 17/2 τα αποτελέσματα της έρευνας της «Άλλης Πόλης»


Με πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα για το Π. Φάληρο και τις δημοτικές εκλογές, ολοκληρώνεται η συγκέντρωση στοιχείων της έρευνας  που διεξήγε μεταξύ 27 Ιανουαρίου και 3 Φεβρουαρίου η κίνηση ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ.

Η έρευνα (με γεωγραφική εστίαση στο Π. Φάληρο) προσέλκυσε 49.089 χρήστες του Facebook, εκ των οποίων 1.432 «κλίκαραν»  στον σχετικό σύνδεσμο. Από αυτούς, 492 συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο, καταθέτοντας την ηλεκτρονική τους διεύθυνση, όπως απαιτείται από τη μέθοδο Google Forms που χρησιμοποιήθηκε.

Τα αποτελέσματα θα δοθούν στη δημοσιότητα μέσω της επίσημης σελίδας της «Άλλης Πόλης» στο Facebook την Κυριακή 17 τρέχοντος.

Κατ’ εξαίρεση -σε σχέση με την υπόλοιπη έρευνα- από τα -κατά Υποψήφιο/Υποψήφια Δήμαρχο- αποτελέσματα του ερωτήματος

«Ποια είναι η άποψή σας (Θετική/Μέτρια/ Όχι θετική/Δεν έχω άποψη) για τις υποψηφιότητες που έχουν εκδηλωθεί μέχρι σήμερα για τη θέση του Δημάρχου Π. Φαλήρου;»

θα δοθεί στη δημοσιότητα μόνο η πλήρης απεικόνιση εκτίμησης που έχει το πρόσωπο που φαίνεται να πρωτεύει στη θετική άποψη. Η προσωπική πλήρης απεικόνιση κάθε άλλης υποψηφιότητας θα  τεθεί υπ’ όψιν μόνο του ενδιαφερομένου προσώπου, για οποιαδήποτε χρήση (ή μη-χρήση) θελήσει εκείνο να της επιφυλάξει. Αυτή η επιλογή γίνεται προς αποφυγή πιθανών υποκειμενικών ή κακόβουλων δημόσιων αξιολογήσεων, με γνώμονα τη διατήρηση του καλύτερου δυνατού πολιτικού κλίματος μεταξύ των αμιλλωμένων υποψηφίων. Θα εμφανίζονται ωστόσο -με σειρά κατάταξης- μόνο τα ποσοστά θετικής άποψης για κάθε υποψηφιότητα. 

Κατόπιν της ανακοινώσεως των αποτελεσμάτων της έρευνας (μεταξύ των οποίων και τα ζητήματα τα οποία οι Φαληριώτες κρίνουν ως προτεραιότητες για την καθημερινότητα), η κίνηση «ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ» θα δημοσιοποιήσει σύντομο πλαίσιο αρχών, για το θέμα που εκείνη κρίνει ως θεμελιώδη δική της παράλληλη προτεραιότητα, όπως αυτή έχει εκφραστεί από την κεντρική τοποθέτηση του εκπροσώπου της στο Δημοτικό Συμβούλιο και αφορά την ποιότητα της δημοκρατίας σε τοπικό επίπεδο:


Το συγκεκριμένο πλαίσιο αρχών οποίο θα προταθεί προς υιοθέτηση στο πρόσωπο που θα έχει πρωτεύσει στο ερώτημα:

«Θα προτείνατε σύμπραξη της «Άλλης Πόλης» και του Γιάννη Φρέρη με κάποιον από τους υποψηφίους Δημάρχους; Αν ναι, με ποιόν;»

Η υιοθέτηση του πλαισίου θα αποτελέσει το τελευταίο πρόκριμα της κίνησης για την επιλογή σύμπραξης με δημοτική παράταξη που διεκδικεί τη Δημαρχία.

0 σχόλια: