Ασφάλεια σχολικών υποδομών Π. Φαλήρου (συνέχεια)


 Την περασμένη Πέμπτη (27.9.2018) με τους ισχυρούς ανέμους να σαρώνουν το Π. Φάληρο (ενόσω τα σχολεία παρέμεναν ανοιχτά) μία «ατίθαση» λαμαρίνα - σκέπαστρο μιας από τις καταπακτές που οδηγούν στην ταράτσα του 1ου Δημοτικού απογειώθηκε.  

Η αλυσίδα που την κρατούσε προσδεδεμένη στη θέση της, τη συγκράτησε για λίγο, ελκύοντάς την (μετά την πτήση) πίσω προς τη «βάση» της.

Ωστόσο, το απότομο «λούπινγκ» της (αρχικά) αλυσοδεμένης λαμαρίνας (της οποίας οι διαστάσεις υπολείπονταν αυτών της διεξόδου προς την ταράτσα) την οδήγησε (δια της διεξόδου) στο εσωτερικό του κτηρίου. Έτσι, η λαμαρίνα (αποσπώμενη από την αλυσίδα της) προσγειώθηκε στον χώρο της -ευτυχώς κενής από μαθητές- κουζίνας του σχολείου, σε απόσταση όμως 3 μέτρων από το σημείο που εργαζόταν η αρμόδια υπάλληλος.

Το περιστατικό γνωστοποιήθηκε στον εκπρόσωπο της κίνησης «ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ», Δημοτικό Σύμβουλο Γιάννη Φρέρη, από εκπαιδευτικούς και γονείς και επιβεβαιώθηκε τόσο από τη Διεύθυνση του σχολείου, όσο και από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Π. Φαλήρου.

Ο Δήμος ανταποκρίθηκε χωρίς χρονοτριβή, αποστέλλοντας συνεργείο για αποκατάσταση της ζημιάς, όταν πια είχε συμβεί ό,τι επέπρωτο να συμβεί, αφού (ενδεχομένως) ο πολιούχος Άγιος Αλέξανδρος «έβαλε το χέρι του» για την αποτροπή μεγαλύτερου κακού.

Μετά το πέρας των επαφών του για ανταλλαγή πληροφοριών και απόψεων, κ. Φρέρης δήλωσε τα εξής: «Όλοι όσοι δείχνουμε ένα αυξημένο ενδιαφέρον για την ασφάλεια των σχολικών υποδομών και των χρηστών τους, συμπίπτουμε σε μία διαπίστωση: Οι έλεγχοι των υποδομών πρέπει να ολοκληρώνονται πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και να μην αφήνουν τίποτα στη χάρη του Αγίου Αλεξάνδρου. Η δε κίνηση ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ, δεν θεωρεί το αυτονόητο (δηλ. τις ασφαλείς υποδομές) ως πεδίο άσκησης αντιπολίτευσης. Θεωρεί ωστόσο επικίνδυνα εσφαλμένη άσκηση συμπολίτευσης τον δι’ επισήμων ανακοινώσεων διατυμπανισμό  της πεποίθησης της Δημοτικής Αρχής ότι «οι σχολικές μας υποδομές ξεχωρίζουν για την ποιότητα τους, την ασφάλεια τους και την καλαισθησία τους».



Υ/Γ: Το μερεμέτι στην καταπακτή με τη λαμαρίνα είναι προσωρινό (όπως κάθε μερεμέτι) και δεν αποτελεί λύση του προβλήματος. Απαιτείται στερεότερη (πιθανώς συρταρωτή) κατασκευή, σε διαστάσεις που να ανταποκρίνονται στη γεωμετρία της καταπακτής.  



    

0 σχόλια: