ΦΑΛΗΡΟ - ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ: Ηθική κοινοκτημοσύνη των Φαληριωτών ο κοινωνικός και πολιτικός πολιτισμός

«Ηθική κοινοκτημοσύνη της πλειονότητας των Φαληριωτών», χαρακτηρίζει τον κοινωνικό και πολιτικό πολιτισμό, η κίνηση «ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ» σε επιστολή της που εστάλη στις 8.1.2018 προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Χρυσοβερίδη και τον Δήμαρχο Π. Φαλήρου, κ. Δ. Χατζηδάκη. 


Ο υπογράφων εκπρόσωπός της, Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Φρέρης,  προτείνει να έρθει το συντομότερο σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η υπόθεση του αγάλματος “Phylax” και οι αρνητικές επιδράσεις στην πανελλήνια υπόληψη της πόλης, από τα επακόλουθα της τοποθέτησής του.


Συγκεκριμένα στο κείμενο της επιστολής αναφέρονται τα εξής:


Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,
Κύριε Δήμαρχε,

Τις τελευταίες εβδομάδες η πόλη μας γίνεται αντικείμενο αρνητικών αναφορών στα ΜΜΕ και τα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λόγω της τοποθέτησης στο Τροκαντερό αγάλματος επί στύλου, το οποίο κάποιοι χαρακτήρισαν έως και «σατανιστικό» έργο, με προφανές ενδιαφέρον για τον προσπορισμό κοινωνικού και πολιτικού οφέλους.

Αυτό ωστόσο που η ευρεία πλειονότητα των δημοτών του Παλαιού Φαλήρου συμμερίζεται ως ηθική κοινοκτημοσύνη, είναι πως η πόλη μας υπήρξε και παραμένει έδαφος γόνιμο για τον κοινωνικό και πολιτικό πολιτισμό.

Μολονότι οι αντιδράσεις και ο ακτιβισμός σε επίπεδο προσώπων περιορίστηκαν σε ολιγάριθμους, παρ’ όλα αυτά δημιούργησαν αρκετό θόρυβο για να πλήξουν ως ένα βαθμό την υπόληψη του συνόλου σε πανελλήνιο επίπεδο.

Επειδή δεν υπάρχει αμφιβολία πως υπάρχουν λάθη που άνοιξαν τον δρόμο στην κακόβουλη εκμετάλλευση του θέματος, ο υπεύθυνος διάλογος για αυτά και για την αποφυγή τους στο μέλλον, οφείλει να λάβει χώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο, με βάση το μέτρο και τη λογική.

Προσβλέποντας λοιπόν στη θετική σας προαίρεση υπέρ του διαλόγου, που αποτελεί μέτρο πολιτισμού στο οποίο οφείλουμε να αριστεύουμε, προτείνω (βάσει μιας εκ των προβλέψεων του άρθρου 9§3 του κανονισμού) -στο όνομα της κίνησης «ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ» τον ορισμό

-          είτε έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου αφιερωμένης στο ζήτημα που έχει ανακύψει,
-          είτε συμπερίληψή του στην ερχόμενη τακτική συνεδρίαση του.


Με την προσδοκία απόκρισής σας σε σύντομο χρονικό διάστημα και με τιμή



Γιάννης Φρέρης

Δημοτικός Σύμβουλος

0 σχόλια: