Συνάντηση Γιάννη Φρέρη με την Αντιδήμαρχο Πρασίνου & Περιβάλλοντος

Συνεχίζοντας τον κύκλο των ενημερωτικών επαφών του με τους Αντιδημάρχους του Δήμου Π. Φαλήρου, ο εκπρόσωπος της κίνησης «ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ», Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Φρέρης, συναντήθηκε* με την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος & Πρασίνου κ. Βίκυ Ανδρικοπούλου.

Η Αντιδήμαρχος παρουσίασε στον κ. Φρέρη διεξοδικά όλες τις αρμοδιότητές της, επισημαίνοντας την επαρκέστατη τεχνογνωσία των στελεχών και υπαλλήλων του Δήμου, οι οποίοι αξιοποιούν την εμπειρία που προκύπτει από τη μακρά διάρκεια της υπηρεσίας τους στο συγκεκριμένο πεδίο. Χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα ήταν η αναλυτική παρουσίαση από την Τοπογράφο κ. Τόνια Φυκίρη, του νομικού, κανονιστικού, τυπικού και επιστημονικού πλαισίου των ζητημάτων που άπτονται παρόντος και του μέλλοντος του ρέματος της Πικροδάφνης.

Ο εκπρόσωπος της κίνησης «ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ» υπογράμμισε για ακόμη μία φορά την ανάγκη ενημέρωσης των δημοτών για τις επιδραστικές παραμέτρους ως προς την κατάσταση του ρέματος, με άνοιγμα στον διάλογο και αφουγκρασμό της εμπειρίας και της θέλησης συνεισφοράς εκ μέρους οικολογικών οργανώσεων, εντός και εκτός Π. Φαλήρου. Επιπλέον πρότεινε τη συνέργεια με την «πράσινη» κοινωνία των πολιτών και για ζητήματα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, αλλά και εκστρατειών ενημέρωσης και συνειδητοποίησης του κοινού.

Ο κ. Φρέρης υποδέχθηκε με προβληματισμό την υπογράμμιση του γεγονότος ότι ο αριθμός των υπαλλήλων οι οποίοι επωμίζονται την καθημερινή φροντίδα του πρασίνου τους αναγκάζει να υπερβαίνουν καθημερινά τις δυνάμεις τους.  

Άκουσε με ενδιαφέρον τη λεπτομερή έκθεση της Αντιδημάρχου για τις πολιτικές που εφαρμόζονται για τα αδέσποτα, μεταφέροντας και σε αυτό το κεφάλαιο, την άγνοια σημαντικής μερίδας φιλόζωων για τις δυνατότητες συνεργασίας με τον Δήμο.  

Επανέλαβε την ανάγκη για ευρεία επικοινωνία προς τους Δημότες των αναγκών, των δυνατοτήτων και των μέτρων που εφαρμόζονται, ούτως ώστε αυτοί να έχουν γνώση, να προτείνουν βελτιωτικές λύσεις και να συνδράμουν με υπεύθυνες συμπεριφορές στη βελτίωση της κατάστασης.

Η κ. Ανδρικοπούλου αναφέρθηκε επίσης διεξοδικά και στην ανάπτυξη των υπηρεσιών, των μέσων και της επισκεψιμότητας των δημοτικών βιβλιοθηκών, οι οποίες προσφέρουν δυνατότητες ανάγνωσης και μελέτης στους δημότες με δωρεάν παροχή internet.  

Τέλος, η Αντιδήμαρχος παρουσίασε στον κ. Φρέρη την (πλήρως θηλυκή) ομάδα άμεσων συνεργατών της, των οποίων την υπεύθυνη -αλλά κυρίως χαμογελαστή- προσέγγιση του καθήκοντος εξήρε ο Δημοτικός Σύμβουλος.



* 15.1.2018


0 σχόλια: