Αποδοχή Χατζηδάκη της πρότασης Φρέρη για συζήτηση της υπόθεσης “Phylax” στο Δ.Σ.

Ενημέρωση σχετική με την πρόταση της κίνησης «ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ» να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι παράμετροι της υπόθεσης του αγάλματος “Phylax” παρείχε σήμερα (11.1.2018) ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, στον εκπρόσωπό της, Γιάννη Φρέρη, ο οποίος είχε υπογράψει τη σχετική έγγραφη πρόταση, που πρωτοκολλήθηκε στις 8.1.2018, με παραλήπτες τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Χρυσοβερίδη.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Δημοτικό Σύμβουλο για την πρόθεσή του να συζητήσει την υπόθεση μεταξύ των προ ημερησίας διατάξεως θεμάτων του προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου. Στη συνέχεια έθεσε στη διάθεσή του Γ. Φρέρη την απόφαση 209/2017 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, η οποία συνεδρίασε στις 23.5.2017 με θέμα την «Αποδοχή της δωρεάν παραχώρησης γλυπτικής σύνθεσης από την ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΟΥ ΑΙΓΕΑΣ προκειμένου να τοποθετηθεί στο χώρο πρασίνου στη θέση Τροκαντερό».

Όπως φαίνεται από το πρακτικό, κατά τη συνεδρίαση, ο Δήμαρχος είχε εισηγηθεί «την αποδοχή της δωρεάν παραχώρησης γλυπτικής σύνθεσης του γλύπτη Κωστή Γεωργίου, η οποία απεικονίζει τον φύλακα-άγγελο προστάτη της πόλης εμπνευσμένο από τη μυθολογία, από την ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΟΥ ΑΙΓΕΑΣ προκειμένου να τοποθετηθεί στο χώρο πρασίνου στη θέση Τροκαντερό η οποία αποτελεί την είσοδο στην πόλη του Παλαιού Φαλήρου».

Η εισήγηση του Δημάρχου είχε γίνει αποδεκτή «έπειτα από διαλογικές συζητήσεις» με ψήφους 6 υπέρ από πλευράς συμπολίτευσης και 1 λευκή από πλευράς αντιπολίτευσης.

Ευχόμενος ο διάλογος που θα αναπτυχθεί να είναι ποιοτικός και πλήρως ενημερωτικός για τους δημότες και το σύνολο της κοινής γνώμης, ο κ. Φρέρης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την πληροφόρηση και για τη διάθεσή του να συζητήσει το ζήτημα, έστω και προ ημερησίας διατάξεως, στην προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ. που αναμένεται να λάβει χώρα πριν την παρέλευση δεκαημέρου.

Ακολουθεί σύνδεσμος δημοσίευσης της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής στη «Διαύγεια»:

0 σχόλια: