Ο Μαίος πλησίασε, εμπρός βήμα ταχύ

Μπήκαμε σε τροχιά δημοτικών εκλογών και αυτό είναι εμφανές από την αναδιάταξη των δυνάμεων που θα δοκιμάσουν την απήχησή τους σε αυτές.
Από τη μία ο νυν Δήμαρχος, ισχυρός
από το σαρωτικό εκλογικό αποτέλεσμα του 2010, το οποίο ο ίδιος αναμένει να αυξήσει περαιτέρω. Αυτό λόγω της προσχώρησης στην παράταξή του παλαιών αντιπάλων, ισχυρών παραγόντων και ιστορικών στελεχών του τοπικού ΠΑΣΟΚ και
την ύπαρξη έργου που είναι μεν η επιτέλεση του αυτονόητου (καθαριότητα, λογική νοικοκυρέματος, αξιοποίηση προσωπικών επαφών), αλλά υστερεί σε πλείστα σημεία που έχουν να κάνουν με την πορεία μιας πόλης στο παρόν και το μέλλον.

Από την άλλη, αυτοί που προτίθενται να τεθούν απέναντί του κατά την εκλογική διαδικασία.

Το στρατόπεδο Καψάνη, πάντα με τις ευλογίες του γενάρχη, περνάει το δαχτυλίδι από το χέρι του Νίκου Δέτση σε αυτό του Γιώργου Βασιλείου. Το όραμα της παράταξης παραμένει δυσδιάκριτο, ενώ η αναφορά του είναι το παρελθόν, το οποίο από πλευράς παραγωγής έργου, δεν μπορεί να θεωρείται και ένδοξο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε την Κυριακή 23/2 στην ιδρυτική συνέλευση της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης (ΡΑΚ) Παλαιού Φαλήρου, δίνοντας ώθηση στην αισιοδοξία των οπαδών και φίλων του για ένα αποτέλεσμα που μπορεί να καταστεί η ιστορικά καλύτερη επίδοση του χώρου.

Το ΚΚΕ αναζητά μία αξιοπρεπή διαχείριση της υψηλής επίδοσης του 2010.

Η Χρυσή Αυγή ενδέχεται να επενδύσει σε γνωστό παράγοντα της «σκληρής δεξιάς».

Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι κατόπιν μη-καρποφόρου αναζήτησης υποψηφίου στο εσωτερικό του, "έδειξε Βαλέτα" εν αναμονή των αποφάσεων του ιδίου του υποψηφίου στις εκλογές του 2010.

Η ΔΗΜΑΡ προχωρεί με χαμηλούς τόνους σε σειρά επαφών με στελέχη της δημοτικής ζωής με τα οποία έχει προνομιακή σχέση και με άλλα που κινούνται στη λογική της ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού της πόλης.

Στον μετριοπαθή κεντροδεξιό χώρο κινείται ο αποσκιρτήσας από την παράταξη του Δημάρχου Δημήτρης Πιτούλης, με φιλοδοξίες για κάτι σαφώς περισσότερο από μία "απλώς καλή" εμφάνιση.

Από την πλευρά ανεξάρτητων κινήσεων πολιτών που ασχολούνται με τα κοινά, συνεχίζει να κινείται στο χώρο η εξής μία: Η κίνηση «ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ».

Εμείς λοιπόν που συναποτελούμε την «ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ» κρίναμε ότι το ενδεδειγμένο πρόσωπο ιδανικά θα ήταν άφθαρτο, φυσικά πολιτικοποιημένο και ιδανικά γυναικείο, ούτως ώστε (με αυτά τα χαρακτηριστικά) να συσπειρώσει τον άλλο πόλο. Βάλαμε ανεπίσημα τέτοια πρόσωπα στην κουβέντα με αυτούς που «ψάχνονται», αλλά δεν είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι ότι υπάρχει στην ατμόσφαιρα η θέληση να αναδειχθεί η φυσιογνωμία που αποζητά η συγκυρία. Ουδέν κακόν όμως αμιγές καλού, αφού η μη-κατάληξη σε κοινής αποδοχής πρόσωπο, μπορεί να οδηγήσει σε συσπειρώσεις πολιτών που θα προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις στους ψηφοφόρους.

Αυτό που συνήθως αμελείται προ των εκλογών είναι το όραμα και το πρόγραμμα, που θα απαντήσουν στα ζητήματα του παρόντος και του μέλλοντος της πόλης. Αμελείται επίσης και η χρεία "ομάδας" πέρα από κομματικές δεσμεύσεις, με πίστη στην επιδίωξη και ιστορικά καταγεγραμμένη στρατηγική.

Αυτή είναι η προστιθέμενη αξία που φέρει η κίνηση "ΦΑΛΗΡΟ - ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ" έχοντας ήδη επανεπεξεργαστεί το πρόγραμμά της και θεωρεί ως πρώτιστη προτεραιότητά της τις ζεύξεις εκείνες που θα προσφέρουν ουσιαστική και φρέσκια αντιπολίτευση στο Φάληρο, με προοπτική ανατροπής μιας καθεστηκυίας τάξης δεκαετιών.

Ήμασταν και είμαστε εδώ. Θα καταγράφουμε ιδέες και θέσεις, θα κάνουμε διάλογο, θα συμμετέχουμε δυναμικά.

Αυτά για αρχή. Πολύ σύντομα η συνέχεια, αφού - ως κίνηση - βρισκόμαστε... σε κίνηση!   

0 σχόλια: