Ψήφισμα Δ.Σ. για την επίθεση σε Γ.Μπουτάρη προτείνει ο Γ. Φρέρης


Πρόταση για ψήφισμα αποδοκιμασίας της βίαιης επίθεσης στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, απηύθυνε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Χρυσοβερίδη, ο εκπρόσωπος της κίνησης «ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ» κ. Γιάννης Φρέρης.

(Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής)






Παλαιό Φάληρο, 21.5.2018

Προς:
Κύριο Γεώργιο Χρυσοβερίδη – Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Π. Φαλήρου

Κοινοποίηση:
Κύριο Διονύση Χατζηδάκη – Δήμαρχο


Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Η πρόσφατη άσκηση βίας από ακραία στοιχεία σε βάρος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης (και σημαντικού ενεργού πολίτη) Γιάννη Μπουτάρη, καλεί όλους τους πολίτες που θεωρούν τη δημοκρατία ιερό θεμέλιο του ελληνικού κράτους, να πάρουν θέση καταδίκης του γεγονότος και συσπείρωσης για τη στιβαρή απόκρουση παρόμοιων μελλοντικών εκτροπών, οι οποίες θα παραμένουν εξαιρετικά πιθανές, όσο κουκουλοφόροι και μελανένδυτοι πολιτικοί ακτιβιστές θα δρουν ανεξέλεγκτοι.

Το γεγονός βρίσκεται σε ιδιαζόντως συμβολική χρονική εγγύτητα με τη συμπλήρωση 55 χρόνων από τη δολοφονία του βουλευτή Γρηγόρη Λαμπράκη στην ίδια πόλη, από ακραία στοιχεία που κληροδότησαν τη λέξη «γκοτζαμάνηδες» στους σημερινούς συνεχιστές των πρακτικών τους.

Η θέση όσων -εμφορούμενοι από δημοκρατικά ιδεώδη- υπηρετούμε θεσμικά την τοπική αυτοδιοίκηση και ειδικά αυτή του πρώτου βαθμού, εκείνη δηλαδή που βιώνει τη μεγαλύτερη εγγύτητα και συγχρωτισμό με την κοινωνία, είναι να σταθούμε αλληλέγγυοι έναντι του Δήμου και του πρώτου δημότη της συμπρωτεύουσας.

Έτσι μόνο μπορούμε με αξιοπιστία να προστατέψουμε τις θεμελιώδεις πολιτειακές και κοινωνικές αξίες στη βάση τους και να δώσουμε σαφές μήνυμα και στους συνδημότες μας.

Κατά συνέπεια, θα πρότεινα την έκδοση ψηφίσματος (που θα αποσταλεί στον Δήμο Θεσσαλονίκης) κατά τη λίαν προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου και παρακαλώ για σχετική συνεννόησή σας με τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου.   

Είναι προφανές ότι το παρόν κείμενο είναι στη διάθεσή σας για τη δημιουργική επεξεργασία αυτού που θα μπορούσε να κατατεθεί προς υπερψήφιση κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 23 Μαΐου.


Με τιμή

Γιάννης Φρέρης

Δημοτικός Σύμβουλος Παλαιού Φαλήρου

Εκπρόσωπος Κίνησης «ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ»


0 σχόλια: