Αποκατάσταση προσόψεως του καθολικού παρεκκλησίου από τον Δήμο Π. Φαλήρου

Όπως έχει αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο μας, τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου προς Κυριακή, άγνωστοι βανδάλισαν το ιερό καθολικό παρεκκλήσι της Μεταστάσεως της Θεοτόκου γράφοντας με μαύρο σπρέι τις λέξεις «ΚΑΤΑΡΑ» και «ΑΝΑΘΕΜΑ» στο κτίριο και το τοιχίο του κήπου.

http://faliro-alli-poli.blogspot.com/2018/05/blog-post_29.html  

Το γεγονός γνωστοποιήθηκε στον Δήμαρχο Διονύση Χατζηδάκη τη Δευτέρα 28/5 από τον Δημοτικό Σύμβουλο Γιάννη Φρέρη, εκπρόσωπο της κίνησης «ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ», οπότε και ο Δήμαρχος προσφέρθηκε να αναλάβουν οι υπηρεσίες του Δήμου της αποκατάσταση της όψεως του παρεκκλησίου.

Συνεργείο του Δήμου πραγματοποίησε μερικό ελαιοχρωματισμό χθες (Τετάρτη 30/5), πράγμα για το οποίο ο Δήμαρχος ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Δημοτικό Σύμβουλο.

Ο κ. Φρέρης συνεχάρη τον κ. Χατζηδάκη για την άμεση θετική αντίδρασή του, υπογραμμίζοντας ότι η  ευθεία δραστηριοποίηση της δημοτικής αρχής, πέραν των άλλων πτυχών της, έχει και ένα ξεκάθαρα θετικό πολιτικό συμβολισμό, σε μία περίοδο κατά την οποία υπάρχουν δείγματα ακραίων συμπεριφορών, άγνωστων για τα μέχρι τώρα ήθη της τοπικής μας κοινωνίας.
 

0 σχόλια: