Βανδαλισμός του καθολικού παρεκκλησίου Π. Φαλήρου


Τις λέξεις «ΚΑΤΑΡΑ» και «ΑΝΑΘΕΜΑ» γραμμένες με μαύρο σπρέι στην είσοδο και στο τοιχίο της περίφραξης, απευθυνόμενες στον Πάπα, αλλά και σβήσιμο της επιγραφής «Ιερό Καθολικό Παρεκκλήσιο» (Μεταστάσεως της Θεοτόκου), αντίκρισαν οι καθολικοί συμπολίτες μας που προσήλθαν στη λειτουργία της Κυριακής 27ης Μαΐου. 

Εύλογες είναι οι απορίες που δημιουργούνται στην κοινή γνώμη της πόλης, αφού επί σειρά δεκαετιών δεν υπήρξε κλίμα μισαλλοδοξίας ειδικά έναντι της μικρής φαληρικής καθολικής κοινότητας.

Οι απορίες εντείνονται από τη διαπίστωση ότι το συγκεκριμένο περιστατικό είναι το δεύτερο (μετά την υπόθεση του αγάλματος «ΦΥΛΑΞ») που φέρει γνωρίσματα επιθετικότητας με θρησκευτικά κίνητρα, σε μία πόλη της οποίας τα κοινωνικά ήθη γενικώς δεν είχαν δώσει τέτοια δείγματα στο παρελθόν. 

Προσεκτικοί παρατηρητές της δραστηριότητας ακραίων κύκλων δεν αποκλείουν τη σύνδεση των δύο γεγονότων, πιθανολογώντας ένα σχέδιο κλιμάκωσης μίας έντασης που θα μπορούσε να εξυπηρετεί μία πρωτόγνωρη για το Φάληρο υπερσυντηρητική συσπείρωση, με στόχευση που αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να αναγνωσθεί με βεβαιότητα.

Ο Δήμαρχος κ. Διονύσης Χατζηδάκης ενημερώθηκε χθες (Δευτέρα) από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιάννη Φρέρη, διαβεβαιώνοντάς τον για την πρόθεσή του να παρέμβει συνεργείο του Δήμου για την αποκατάσταση της εξωτερικής εικόνας του παρεκκλησίου που βρίσκεται επί της οδού Ναϊάδων 93.


0 σχόλια: