Δημοκρατική ανα-phylax-ία στο Δημοτικό Συμβούλιο

Το μεγάλο θέμα που προβλεπόταν να συζητηθεί (έστω και προ ημερησίας διατάξεως) στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν η υπόθεση του κατακρημνισθέντος γλυπτού “Phylax”, η οποία έφερε το Π. Φάληρο στο προσκήνιο της πανελλήνιας δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα.

Αυτό που αναμενόταν κατόπιν του γραπτού αιτήματος του εκπροσώπου της κίνησης «ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ» -Δημοτικού Συμβούλου Γιάννη Φρέρη- ήταν ένα λεπτομερές flash-back στην εξέλιξη της υπόθεσης (από τον Μάιο του 2017, οπότε και δόθηκε η έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής για τη δωρεά του αγάλματος) και η ενημέρωση του σώματος για το τι μέλλει γενέσθαι.

Αντ’ αυτών, ο Δήμαρχος δήλωσε ότι αναμένει τα επίσημα συμπεράσματα της αστυνομικής έρευνας και πέραν αυτού ουδέν. Ουδέν για την επισκευή ή/και την αποκατάσταση του γλυπτού, ουδέν και για την προάσπιση της δημόσιας εικόνας της πόλης.

Κατά την παρέμβασή του, ο Γ. Φρέρης ζήτησε -επί ματαίω- από τη δημοτική αρχή την κατάθεση πρότασης που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή από την ευρεία πλειοψηφία του σώματος, στέλνοντας εκτός Π. Φαλήρου μήνυμα πολιτισμικής και δημοκρατικής σύμπνοιας.

Επί ματαίω επίσης ήλπισε ο Δημοτικός Σύμβουλος, αφού η συνεδρίαση της 31ης Ιανουαρίου, υπήρξε μία ακόμη από τις κλασικές συνεδριάσεις με αδόκιμες και ανεπίτρεπτες φωνασκίες μελών του σώματος επί διαφόρων θεμάτων, οι οποίες θα δημιουργούσαν «δημοκρατική αναφυλαξία» σε πολίτες που θα δήλωναν ενδεχομένως παρόντες ως ακροατήριο.

Ωστόσο και αυτοί ήταν και πάλι εκκωφαντικά απόντες, πλην τεσσάρων και ενός (επίσης φωνασκούντος) κάμεραμαν.    


0 σχόλια: