Οδός Λάκη Σάντα: Αίτημα Γ. Φρέρη για ενημέρωση από Δήμαρχο & πρόταση τιμής σε ηρωικές μορφές της πόλης

Με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Π. Φαλήρου Δ. Χατζηδάκη, ο εκπρόσωπος της κίνησης «ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ», Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Φρέρης, επανέρχεται στο θέμα της απόδοσης του ονόματος του Φαληριώτη ήρωα Λάκη Σάντα σε οδό της Δήμου, κατόπιν πρωτοβουλίας που είχε αναλάβει με την ιδιότητα του απλού δημότη το 2015.

Ο κ. Φρέρης δηλώνει προς τον Δήμαρχο την επιθυμία του να ενημερωθεί εγγράφως  για την πορεία της υπόθεσης και την πιθανή καταληκτική χρονική περίοδο, αφού ο Δήμαρχος είχε τότε ανταποκριθεί.

Στην κατεύθυνση μάλιστα της ανάδειξης της δέσμευσης του Δήμου για την ονοματοδοσία, ο Δημοτικός Σύμβουλος προτείνει την επίσημη πρόσκληση των οικείων του Λ. Σάντα να λάβουν θέση μεταξύ των επισήμων της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, εισηγούμενος έτσι ένα έθιμο (αυτοπρόσωπης ή δια των οικείων και απογόνων) διακριτικής τιμητικής μεταχείρισης δημοτών οι οποίοι με τη δράση τους υπέρ της πατρίδας, της δημοκρατίας και εν γένει του κοινωνικού συνόλου, ανύψωσαν την υπόληψη της πόλης.


Ακολουθεί η πλήρης επιστολή:


Προς:

Κύριο Διονύση Χατζηδάκη
Δήμαρχο Π. Φαλήρου

Κοινοποίηση:

Κύριο Γεώργιο Χρυσοβερίδη
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου



Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Με παρέμβασή μου -υπό την ιδιότητα του απλού δημότη- κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ής/4/2015, είχα προτείνει να δοθεί το όνομα του ήρωα (συνδημότη μας - όσο ήταν εν ζωή) Λάκη Σάντα, σε οδό του Δήμου μας, πράγμα που έβρισκε σύμφωνη και την οικογένεια του θανόντος, με την οποία είχα έλθει τότε σε επαφή εγγράφως.

Δεδομένου ότι η πρωτοβουλία μου είχε τότε τύχει θετικής υποδοχής από την πλευρά σας, παρακαλώ όπως ενημερωθώ εγγράφως  για την πορεία της υπόθεσης και την πιθανή καταληκτική χρονική περίοδο, δηλώνοντάς σας και την πρόθεσή μου να συνεισφέρω στην καλύτερη δυνατή οργάνωση της απόδοσης τιμής στον αγωνιστή.

Με την ευκαιρία και ενόψει της φετινής παρέλασης της 25ης Μαρτίου, θα σας πρότεινα επιπλέον, ως τεκμήριο σταθερής δέσμευσης εκ μέρους του Δήμου μας για την προώθηση της τιμητικής ονοματοδοσίας οδού της πόλης μας, να προσκληθεί η οικογένεια Σάντα να λάβει θέση μεταξύ των επισήμων.

Παρακαλώ να λάβετε υπ’ όψιν σας ότι θα ήταν τουλάχιστον δόκιμο, να τυγχάνουν στο μέλλον παρόμοιας διακριτικής τιμητικής μεταχείρισης κατά τις εθνικές επετείους και άλλοι συνδημότες μας (αυτοπροσώπως ή δια των οικείων τους) οι οποίοι με τη δράση τους υπέρ της πατρίδας, της δημοκρατίας και εν γένει του κοινωνικού συνόλου, ανύψωσαν ταυτόχρονα και την υπόληψη της πόλης μας.

Θέλω να πιστεύω ότι εκτός εμού και πλείστοι συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι θα ήταν πρόθυμοι ακόμη και να παραχωρήσουν τις θέσεις που προορίζονται για τα μέλη του Δ.Σ. σε ονόματα ιδιαίτερης ιστορικής ή κοινωνικής βαρύτητας, μεταφέροντας μήνυμα ταπεινοφροσύνης στους συμπολίτες μας και αναγνώρισης χρέους έναντι προσωπικοτήτων σημαντικής εθνικής ή τοπικής εμβέλειας. 

Ως εκ τούτου προτείνω να απογραφούν και να τεθούν υπ’ όψιν ευρείας συναινέσεως εκ μέρους του Δημοτικού μας Συμβουλίου, οι άξιοι τοιαύτης τιμής Φαληριώτες.

Ευχαριστώντας σας εξ των προτέρων για την έγγραφη ενημέρωση ως προς την πορεία της ονοματοδοσίας και ως προς την υποδοχή της συμπληρωματικής πρότασης που σας απευθύνω


Με τιμή

Γιάννης Φρέρης
Δημοτικός Σύμβουλος


Δείτε την εξέλιξη της υπόθεσης μέσα από παλαιότερα δημοσιεύματα:





0 σχόλια: