Αντιδήμαρχος Πόλης: Έλλειψη προσωπικού – Όχι αμέλεια

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής, ο Αντιδήμαρχος Πόλης κ. Ανδρέας Δούμας, πήρε οικειοθελώς το λόγο για να απαντήσει στο ερώτημα το οποίο του έχει γραπτώς απευθύνει η κίνηση «ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ», σχετικά με τα απορρίμματα τα οποία περιβάλλουν τους κάδους σε σημεία της Αμφιθέας και αλλού.

Αναφέρθηκε στο γεγονός της λειψανδρίας που αντιμετωπίζει ο τομέας καθαριότητας, ο οποίος διαθέτει μόνο 9 μόνιμους οδηγούς/χειριστές για τα συνολικά 16 συνολικά οχήματα. Καθίσταται λοιπόν έτσι πρώτη προτεραιότητα για τον Δήμο η αποκομιδή του περιεχομένου των κάδων, γεγονός που αναγκαστικά αφήνει σε δεύτερη μοίρα τα κλαδιά και άλλα απορρίμματα που αποθέτουν οι κάτοικοι πέριξ αυτών.

Προς επίρρωσιν των δηλώσεων του Αντιδημάρχου παρενέβη και ο Δήμαρχος, επιβεβαιώνοντας τις διαστάσεις του προβλήματος, το οποίο οφείλεται στην απώλεια συμβασιούχων που επάνδρωναν τις υπηρεσίες καθαριότητας.  

 Ο κ. Α. Δούμας συμπλήρωσε τις διευκρινίσεις που μας έδωσε και κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επαφής που είχαμε μαζί του την επομένη της συνεδρίασης του Δ.Σ. επισημαίνοντας και την κρισιμότητα του ζητήματος του αποδεκατισμού του συνολικού προσωπικού οδοκαθαρισμού, το οποίο αποτελείται από 25 μόνιμους και 25 συμβασιούχους υπαλλήλους, με τις συμβάσεις των δευτέρων να λήγουν οσονούπω.

Σημειωτέον ότι οι οδοκαθαριστές του Δήμου καλύπτουν ένα οδικό δίκτυο 100 χλμ. Χ 2 = 200χλμ. (υπολογιζομένου του καθαρισμού των 2 πλευρών κάθε δρόμου).

Ζητήσαμε ωστόσο από τον κ. Δούμα και μια λεπτομερή κατατοπιστική γραπτή απάντηση στο (επίσης γραπτό) ερώτημα που του έχουμε θέσει, προκειμένου αφενός να ενημερωθεί πληρέστατα η κοινή γνώμη, αλλά και για να υπάρξει επίσημη βάση για προτάσεις, αντιπροτάσεις ή και αντίλογο από κάθε ενδιαφερόμενη πλευρά.  


0 σχόλια: