ΝΑΙ του Δήμου στην «Οδό Λάκη Σάντα»

Η κίνηση «ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ» πήρε το λόγο στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης -κατά τη διάρκεια της χθεσινής (29/5) συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου- για να πληροφορηθεί τις προθέσεις της δημοτικής αρχής έναντι της πρωτοβουλίας της να αποδοθεί το όνομα του Φαληριώτη αγωνιστή Λάκη Σάντα, σε οδό της πόλης.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά την κατάθεση της πρότασης κατά τη συνεδρίαση του σώματος στις 30/4 (ημερομηνία που συνέπιπτε με την 4η επέτειο από την εκδημία του ήρωα), ο Δήμαρχος κ. Διονύσης Χατζηδάκης είχε επιφυλαχθεί να υπάρξει και η συναίνεση της οικογένειας του θανόντος προς αυτή την κατεύθυνση.

Αυτό έγινε εφικτό, αφότου η κίνησή μας ήλθε σε επαφή με τις θυγατέρες του, κυρίες Αλεξάνδρα και Γεωργία Σάντα.

Τούτου δοθέντος, σε ερώτημα του εκπροσώπου της «Άλλης Πόλης», κυρίου Γιάννη Φρέρη, ο Δήμαρχος αποκρίθηκε ότι ο Δήμος διάκειται θετικά απέναντι στο αίτημα και θα αναζητήσει την κατάλληλη οδό για να πάρει το όνομα του Λάκη Σάντα.

Είναι λοιπόν μεγάλη η χαρά μας, να μπορούμε σήμερα (30 Μαΐου 2015),κατά την 74η επέτειο της αφαίρεσης της ναζιστικής σημαίας από τον ιστό του ιερού βράχου της Ακρόπολης, να ανακοινώσουμε στους συνδημότες μας ότι το Φάληρο πρόκειται να τιμήσει την Ιστορία του τόπου και τους δημότες του που την έγραψαν. 


(Φυσικά θα παρακολουθήσουμε τη συνέχιση της διαδικασίας, για όσο χρόνο χρειαστεί, μέχρι και την παραγγελία και τοποθέτηση των οδοδεικτών).

0 σχόλια: