Ο Κώστας Μερκουράκης για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ: Προς ένα καλύτερο, δίκαιο, ανατρεπτικό μέλλον

Αν πούμε πως η ελπίδα επιστρέφει, δε θα πρωτοτυπήσουμε. Ωστόσο, αυτό ακριβώς συνέβη χθες, Κυριακή, αφού και στο Παλαιό Φάληρο, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, αναχαιτίστηκε η επέλαση του φόβου και της τρομοκρατίας. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτήθηκε από την αισιοδοξία, την αποφασιστικότητα και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων.

Αλλαγή σελίδας λοιπόν, με τη χώρα μας να τοποθετείται – για μια ακόμη φορά - στην πρώτη γραμμή της πανευρωπαϊκής μάχης ενάντια στις ακραίες πολιτικές λιτότητας. Κανείς δε μπορεί και δεν έχει το δικαίωμα να αγνοήσει την Ελλάδα και το μεγάλο κοινωνικό ρεύμα που στήριξε την πρώτη Κυβέρνηση της Αριστεράς.

Η απόφαση του ελληνικού λαού να βάλει τέρμα στις Μνημονιακές επιλογές, συνεπάγεται αυτομάτως τη μαζική απαίτηση για μια νέα πορεία σε οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Στο επίκεντρο της πολιτικής επιστρέφει η ατζέντα των πολιτών που τα τελευταία 5 χρόνια βρέθηκαν στο στόχαστρο των Κυβερνήσεων και της τρόικας. 

Ήρθε η ώρα να συζητήσουμε και να βρούμε λύσεις για τα μεγάλα ζητήματα της εργασίας, του κοινωνικού κράτους, της αλληλεγγύης, της διαφθοράς. Και φυσικά ήρθε ή ώρα για την πραγματική διαπραγμάτευση για την κρίση χρέους στην Ε.Ε. 

Ο Τσίπρας έχει και την ηθική υποχρέωση και την ισχυρή εντολή να διεκδικήσει μια νέα συμφωνία και μια αμοιβαία αποδεκτή λύση για το χρέος, χωρίς άλλα Μνημόνια. Η συγκυρία τον βοηθά. Η συντριπτική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει την αλλαγή των συσχετισμών (και) στην Ευρώπη, που ξεκινά από τη χώρα μας και εμπνέει με ταχείς ρυθμούς τις χώρες του Νότου κι όχι μόνο. 

Με την Αριστερά -που δεν έχει εξαρτήσεις από συμφέροντα, αλλά συγκεκριμένο κοινωνικό προσανατολισμό- στο τιμόνι, και την κοινωνία παρούσα, είναι σίγουρο πως θα οδεύσουμε προς ένα καλύτερο, πιο δίκαιο και πιο ανατρεπτικό μέλλον. Για όλους.



Υ/Γ: Καλή επιτυχία και καλή δύναμη στους φίλους Γιάνη Βαρουφάκη και Φωτεινή Κούβελα, απ' όποιο πόστο κληθούν να βοηθήσουν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια

0 σχόλια: