Ευχαριστούμε θερμά και συνειδητά

Η κίνηση «ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ» νιώθει την υποχρέωση να δημοσιοποιήσει ένα θερμό «ευχαριστώ» στους συνδημότες από θεσμικές και σωματειακές συλλογικότητες της πόλης μας, που αποδέχθηκαν το κάλεσμα για να βρεθούμε γύρω από ένα τραπέζι και να συζητήσουμε με καλή διάθεση μια ιδέα.

Η ιδέα αυτή ήταν η έμπρακτη μνημόνευση των 70 χρόνων της απελευθέρωσης του Π. Φαλήρου από τους ναζί και ταυτόχρονα η απόθεση λουλουδιών σε δύο μνημεία της πλατείας του Φλοίσβου, προκειμένου να αποδοθεί η οφειλόμενη τιμή στη νεαρή ηρωίδα Ήβη Αθανασιάδου, χωρίς να λησμονηθούν -μια τέτοια μέρα- οι άλλοι αντιστασιακοί της περιόδου 1941-1944.

Ευχαριστούμε τόσο εκείνους που προσήλθαν στον οργανωτικό διάλογο, όσο και εκείνους που "πήραν τους δρόμους" την περασμένη Κυριακή. Η ευχαριστία μας τους απευθύνεται συνειδητά χωρίς αναφορές ονομάτων και ιδιοτήτων, επειδή επιθυμούμε να επικεντρώσουμε στο «ΜΑΖΙ», το οποίο υπήρξε το κινητήριο πνεύμα του εγχειρήματος.

Κρίνουμε ωστόσο ότι -με βάση το χαρακτήρα της δράσης- οφείλουμε μία κατ’ εξαίρεσιν ονομαστική ευχαριστία στον έξοχο αγωνιστή συνδημότη μας κ. Στέλιο Ζαμάνο, πρόεδρο πανελληνίου συνδέσμου εθνικής αντίστασης, ο οποίος τίμησε τη δράση μνήμης με την παρουσία του και μοιράστηκε μαζί μας τις αναμνήσεις του μετά το πέρας της.
 
Οι φωτογραφίες που έχουν ήδη δημοσιευθεί, θα κρατήσουν ζωντανή τη συλλογική μας μνήμη, αλλά και την προσωπική μνήμη καθεμιάς και καθενός, από όσες και όσους συμμετείχαν.

Η μνήμη πεπραγμένων είναι χρήσιμη στους πράξαντες, αλλά κυρίως σε αυτούς που θα πράξουν στο μέλλον.


Η δε «Άλλη Πόλη» θα συνεχίσει να επιμένει σε όσα μας ενώνουν.

0 σχόλια: