Προϋπολογισμός Δ.Π.Φ. 2019 - Γιάννης Φρέρης: Δεν δύναμαι να υπερψηφίσω


Με ψήφους 24-9 (που αντιστοιχούν με ακρίβεια σε συμπολίτευση & αντιπολίτευση) -επί των παρόντων- υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Π. Φαλήρου, κατόπιν εισηγήσεως του δημαρχεύοντος Αντιδημάρχου Α. Πανταζή, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα την Τετάρτη 12.12.2018.

Ο εκπρόσωπος της κίνησης «ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ», δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Φρέρης, παίρνοντας τον λόγο κατά τη συζήτηση ανέφερε τα εξής:



«Όταν έλαβα τα εισηγητικά έγγραφα, άρχισα να τα διαβάζω με θετικό πνεύμα και με την  προαίρεση ακόμη και για θετική ψήφο, εφόσον έβρισκα σε αυτά δείγματα προόδου προς μία κατεύθυνση συγκερασμού της δεδομένης οικονομικής υγείας του Δήμου, με την αναπτυξιακή πορεία της πόλης. Κάτι τέτοιο θα προϋπέθετε έναν ρεαλιστικό οραματικό πολιτικό ανασχεδιασμό, που να συνάδει με την εξίσου ρεαλιστική ανάγκη να έχουμε ισορροπημένους λογαριασμούς. Τιμώ τα οικονομικά και τεχνικά στελέχη του Δήμου και της δημοτικής αρχής που εργάστηκαν υπεύθυνα για να ισοσκελίσουν αριθμούς, όμως τα χρόνια παρέρχονται και οι προϋπολογισμοί μας διαδέχονται ο ένας τον άλλο με λογική αυτόματου πιλότου. Δεν αρκεί τα οικονομικά μας να είναι μόνο υγιή, αλλά και να αυγατίζουν σε ποικιλία και ποιότητα υπηρεσιών υπέρ του κοινωνικού συνόλου. Ως αντιπολίτευση, αποκτούμε δυνατότητα γνώσης του προσανατολισμού της δημοτικής αρχής λίγα 24ωρα πριν φτάσουμε στην ημέρα της ψήφισης. Αντιθέτως, δέον θα ήταν ο σχετικός διάλογος να έχει ανοίξει νωρίτερα, ώστε να ζητηθούν ιδέες και να επιδιωχθούν συνθέσεις. Λυπάμαι, αλλά δεν δύναμαι να υπερψηφίσω».


0 σχόλια: