Συνάντηση Γιάννη Φρέρη – Κώστα Μερκουράκη

Ο εκπρόσωπος της κίνησης «ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ» Γιάννης Φρέρης συναντήθηκε χθες με τον υποψήφιο Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου και επικεφαλής της παράταξης «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ / ΡΑΚ», Κώστα Μερκουράκη.

Η συνάντηση «πρώτης γνωριμίας» έγινε κατόπιν επιθυμίας και των δύο πλευρών, κάτω από τις συνθήκες συνειδητής «ανοικτότητας» προς τους δημότες - που εξασφαλίζουν οι χώροι κοινωνικής συνάθροισης του κεντρικού Φαλήρου - ενώ το κλίμα ήταν από την αρχή εξαιρετικά φιλικό. 

Από την πλευρά της «Άλλης Πόλης» τονίστηκαν οι θεμελιακές πολιτικές επιλογές υπέρ της ανεξαρτησίας των δημοτικών κινήσεων έναντι των κομμάτων και της φαληροκεντρικότητας ως προς τις προγραμματικές στοχεύσεις. Επισημάνθηκε ωστόσο η συμφωνία με σημαντικό μέρος του βασικού πλαισίου αρχών της ιδρυτικής διακήρυξης της ΡΑΚ, πράγμα που αφήνει ελεύθερο το πεδίο της συμπόρευσης στην αντιμετώπιση μεγάλων ζητημάτων της πόλης, ανεξάρτητα από την εκλογική διαδικασία, μα και μετά το πέρας της.

Μετά τη συνάντηση, ο Γιάννης Φρέρης δήλωσε τα εξής:


«Έχουμε καλωσορίσει από την πρώτη στιγμή την είσοδο ενός νέου ανθρώπου στα κοινά της πόλης, ως ανάσα αισιοδοξίας απέναντι σε ένα πολιτικό προσωπικό που γερνάει, χωρίς να έχει προσφέρει τίποτε άλλο παρά την αναπαραγωγή τακτικών και μεθόδων που διαιώνισαν την παράδοση της «πόλης – υπνωτηρίου», η οποία βαδίζει αδιάφορη προς το «πουθενά» της Ιστορίας. Είπα στον Κώστα ότι μπορεί να υπολογίζει και σε μία ειλικρινά πολύ φιλική προσωπική σχέση μεταβίβασης γνώσης και ιδεών, μα και συμπαράταξης στους καλούς αγώνες. Ο Κώστας - και ο κάθε Κώστας του Φαλήρου - πρέπει να βγει νικητής στην αναμέτρησή του με τα κακώς κείμενα και τους κακώς κείμενους».     

0 σχόλια: